fjrigjwwe9r0EKARECMS_AYARLAR:METAS
Tek Lider Akademi
Ana Sayfa | Online Ön Kayıt | Öneri ve Şikayet Bildirimi Lider Uzaktan Eğitim

DGS Kursları

Genel Bilgiler

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ve Kursları Hakkında

Üniversitelerin Meslek Yüksek Okulları ile Açık Öğretim ön lisans programlarından mezun olan kişilerin lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için DGS sınavına girmeleri gerekmektedir.

DGS’de uygulanan test ile adayların sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesi amaçlanır. Bu sınavın geçerlilik süresi  1 yıldır.

DGS Sınavında Hangi Derslerden Sorumlu Olursunuz

DGS’ de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanır. DGS  Sayısal Bölüm Konuları: Sayılar, Bölünebilme OBEB – OKEK,  Çözümlü Konu Kavrama Testi, Rasyonel Sayılar, Basit Eşitsizlikler & Mutlak Değer, Üslü Sayılar & Köklü İfadeler, Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma, Oran – Orantı, Birinci Dereceden Denklemler, İşçi – Havuz Problemleri, Yaş Problemleri,  Yüzde – Kenar – Zarar – Faiz Problemleri, Karışım Problemleri, Yol – Hız – Zaman Problemleri, Karışık Türden Problemler, Kümeler & Bağıntı – Fonksiyon, İşlem & Modüler Aritmetik, Mantıksal Akıl Yürütme, Permütasyon – Kombinasyon – Olasılık, Tablo – Grafik Bilgisi, Geometrik Kavramlar ve Açılar, Üçgenler, Çokgenler ve Dörtgenler & Özel Dörtgenler, Çemberler (Teğet, Kiriş, Yay) ve Dairede Alan, Katı Cisimlerin Alan ve Hacimleri, Genel Analitik Geometri      DGS Sözel Bölüm Konuları: Anlamlarına Göre Sözcükler,  Anlam İlişkilerine Göre Sözcükler, Cümlede Anlam, Paragrafta Yapı, Paragrafta Anlam Mantıksal İlişkiler ve Çıkarımla İlgili Paragraflardır. Toplam 120 sorudan oluşan bu test için verilen süre 140 dakikadır.

DGS Sınavına Hazırlananlara Tavsiyeler:

DGS sınavı adayların sadece konu bilgisini değil hızını da ölçmektedir. Bu noktada adayların dikkat etmesi gereken şey süre planlamasını doğru yapmaktır. Soruları çözerken “turlama” sistemini kullanan adaylar daha başarılı olacaktır. Adayın çözmediği soruya takılıp kalmaması, bu soruyu işaretleyip daha sonra dönmesi adayın mefaatine olacaktır. DGS’ de anahtar nokta çok fazla soru çözüp, farklı soru tarzları görmektir.

DGS Kursları ve DGS Kurslarında Verilen Dersler Nelerdir?

DGS Kurslarımızda verilen dersler,  adayların bu sınavı başarıyla sonuçlandıracak müfredata uygun olarak verilir. Türkçe, Matematik, Sayısal Mantık, Sözel Mantık ve Geometri  şeklinde dersler ayrılmıştır. Yıl içinde uygulanan TR Geneli Deneme Sınavları ile adaylar eksiklerini daha net görme imkanına kavuşmaktadır. Sınava son iki ay kala adaylar soru kampına alınmaktadır. Ayrıca yıl boyunca rehberlik servisimizden istedikleri anda destek alabilmektedirler.

Tek Lider Akademi 15 yıllık tecrübesi ile zorlu DGS maratonuna adayların en doğru şekilde hazırlanmasını sağlamak için çalışmalar yapıyor. Yayınları, sınavları ve uzman eğitim kadrosu ile rakiplerinden ayrılan Tek Lider Akademi İzmir’de en iyi DGS  kursu olarak hizmet veriyor.

Kurslarımız

Kurs Programları

Genel Bilgiler

Kursun verildiği şubelerimiz

KAYDET

Tek Lider Akademi ve Okulları Genel Merkez

Özel Tek Lider Eğitim Kurumları San. ve Tic. Ltd. Şti
Buca OSB Mah. 3/20 Sokak AFG Matbaa No:17 Buca/İZMİR
0 (542) 289 81 29 -